En af min absolutte favorit retter - sommer som vinter :O)
Ingredienser:
En bakke med friske blåmuslinger, disse er købt i Irma til 35.-
Fond:
1/2 dl raspolie
4 stænger bladselleri
3 gulerødder
1 knold ingefær
1 stort løg
2 kviste frisk rosmarin
1 frisk rød chili
1/2 økologisk citron
1/2 l vand
Fremgangsmåde:
- Grov hak alle grøntsagerne, flæk chilien på midten og fjern frøene og skær citronen i skiver.
- Hæld olien i en stor gryde og varm den op.
- Sauter bladselleri, gulerødder, løg, chili, ingefær et par minutter, uden at de bliver brune.
- Tilsæt citronskiverne og rør rundt. Hæld da vandet i gryden og lad fonden småkoge i ca. 30 min. under låg.
- I mens klargøres muslingerne. Husk altid at dufte til muslingerne når du åbner pakken. De skal dufte let af havvand. Rens muslingerne for evt. tang og frasorter de flækkede muslinger. Da muslingerne fortsat er levende vil de efter åbning af pakken åbne sig let. For at teste om en musling fortsat er frisk, kan du banke den let ned i køkkenbordet, lukker den sig langsomt er den fortsat frisk, lukker den sig ikke skal den frasorteres.
- Muslingerne hældes direkte ned i den færdigkogte fond og dampes med låget på skrå ved svag varme i ca. 5-7 min. Herefter hældes vandet fra, du kan vælge at beholde grøntsagerne eller smide dem ud. De har en dejlig smag. Hvis der er muslinger der ikke har åbnet sig, skal de smides ud. Servér straks dine muslinger. Velbekomme :D
Tips: Muslingerne kan serves på den belgiske måde med pomfritter og hjemmerørt mayonaise også kendt som Moules Frites eller som Pasta Vongole som er en simpel italiensk pasta ret.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar