onsdag den 12. august 2015

Dessert med et hint af kærlighed







Ingredienser:
Marengsbund
130 gram mandler
100 gram mørk chokolade
2,5 pasteuriseret æggehvider
130 gram flormelis

Flødeskum
0,5 l piskefløde
1/2 stang frisk vanilie
3 spsk sukket
6 smukke røde kirsebær

Pynt
Timian blomst
Skovsyre




Tænd ovnen på 175 grader.

Rist mandlerne på en varm pande til de frigiver en sprød duft. Mandlerne køles af til de er helt kolde, hvorefter de hakkes groft. Enten i med en kniv eller i en elektrisk hakker. Vær dog opmærksom på at mandlerne ikke hakkes helt til mandelmel. Mandlerne må gerne være grovhakket.

Hak chokoladen groft med en kniv.
Afmål flormelisen i en skål.
Hæld æggehviderne i en stor skål og pisk forsigtigt med et piskeris.
Pisk hviderne ved lavt tempo til de så småt begynder at skumme. Herefter kan der piskes med højere hastighed.
Tilsæt lidt efter lidt flormelisen, mens der fortsat piskes.
Fortsæt med at piske æggehvider og flormelisen sammen, til massen bliver en helt hvid, glat og klæbrig marengsmasse.
Hæld derefter lidt efter lidt både de hakkede mandler og den groft hakkede chokolade i blandingen. Pisk fortsat, dog ved lav hastighed.


Hæld den blandede marengsmasse ud på em bradepande belagt med et stykke bagepapir.

Lad massen bage i ca. 20-25 min. Hold øje undervejs. Det afhænger hvor tyk du ønsker bunden at være.
Når bunden begynder at tage farve og bliver sprød på overfladen, kan bradepanden tages ud og bunden afkøles.

Efter afkøling, kan bunden skæres ud som du ønsker. Jeg har her valgt at bruge bunden som både top og bund. Jeg har fyldt vanilieflødeskum med friske kirsebær i midten og pyntet på toppen. Blomsten er fra min blomstrende timian plante fra haven og de fine små grønne hjerteblade, er skovsyre ligeledes fundet i haven.

Velbekomme <3




Ingen kommentarer:

Send en kommentar